neoarted [web and graphics design]

Mailben kaptuk!

I am very impressed ! The site looks beautiful !!
Jon Rasmussen
iiamo Rosenørns Allé 39, st. th. DK-1970 Frederiksberg C Denmark

*
"Köszönöm Uram az anyagot, példa mutató és értékű, a gyors és precíz munkavégzése.Nagy ritkán ilyet is kapunk!"
*
"Szerintem, ha tibicsokit akarunk majd árulni jó lesz, addig rakd félre :-)"
*
"Nem lego-t, vagy egyéb, 5 éves kor alatti gyerekeknek szóló gyermekjátékot árulunk, vagy tévedek?"
*
"Szeretném megköszönni, a pezsgőscímkét! Nagy sikere volt. :) Igazán gyors és profi munka. Mégegyszer hálásan köszönjük!!!"

-Technika-

50Pixel
20Flash
30HTML & PhP
20logo
40GNU
50vektor

Neo ARTED

Home » Blog » Tervezz webre! Trendek és inspiráció
A+ R A-
18 ápr.

Tervezz webre! Trendek és inspiráció

grafikai munkák, neoartedA weboldaltervezés nem csak egy grafikából és pár sor kódból áll. Ma már nem lehet egy minimum felbontásra optimalizálni, hiszen teljesen különböző méreteken fogyasztják azt, amit tervezünk. 2011 van, „the future is now”. A jó tartalomért jönnek vissza a látogatók, ez az elsődleges és legfontosabb dolog. A második, hogy ez könnyen kezelhető legyen, logikusan „magától érthetően” tudják használni. A harmadik pedig a design, ami ezt az egészet körbefogja és emlékezetessé teszi. Ne feledjétek el sose a mesterhármast, feleljen meg mind a három kitételnek az, amit terveztek, különben nincs sok értelme. Ezért gondoltam, hogy összeszedem és megosztom az évek alatt felgyülemlett gondolatokat és linkeket egy cikksorozat formájában, így segítségül szolgálhat a kezdők és érdeklődők számára.

Mielőtt weboldalt tervezünk, gondoljunk bele pár dologba. Ki a megrendelő, ki a célközönség, és mire fog szolgálni a site. Ezek határozzák meg a tartalmat, felépítést és designt. Ezt hogy értem? El tudnátok képzelni egy öregeknek szóló site-ot flash animációkkal és 10-es betűmérettel? Vagy egy fotós portfólió oldalát 800x600ra optimalizálva képgaléria menüponttal, ahonnan kis thumbnailekből válogathatunk. Akár egy hírportált, ahol a landing pagen nem olvashatnánk a különböző témakörök friss cikkeinek az első pár sorát… Ugyan ennyire fontos, hogy az adott témához milyen designt társítunk, amit célszerű napjaink friss trendjei közül kiválasztani. Nem hiszem, hogy kivétel nélkül sorra tudnám venni mindazt, ami a világhálón megtalálható, de nézzük, miket látunk legtöbbet 2011-ben.

 

GEOMETRIC webdesign

Négyzet, kör, háromszög és hatszög. Egyszerű és nagyszerű. Egy kis mozgást vagy képet bele és más semmi nem kell hozzá.

incub.ro

ILLUSTRATIVE webdesign

Teljesen mindegy miről szól a website, minden köré lehet egy történetet társítani és azt illusztrációban mondani el. Gondoljunk csak vissza gyerekkorunkra, szüleink olvasták a mesekönyvet, mi meg csak a képekben gyönyörködtünk, de úgy is értettük. Szines, szagos, szerethető lesz tőle.

rays-lab.com

MINIMALIST AND GRID

Úgy használják a minimális design elemeket, hogy nagy vizuális hatást gyakoroljanak ránk. A kevesebb néha több és a whitespace a legjobb barátunk!

fruitablanch.com

SUPER SIZED TYPOGRAPHY

Nincs mellébeszélés, a szavaknak ereje van. A kommunikáció, sokkal közérthetőbb dolog, mint bármi más. Írjuk ki hát nagyban, amit szeretnénk, hogy megjegyezzen a látogatónk első pillantásra. Próbáljuk meg a képernyő elé ragasztani, és ha lehet, keltsük fel az érdeklődését a továbbiak iránt.

brockkenzler.com

VINTAGE AND RETRO

Évről-évre azt érzem, hogy a régi az menő, csak jól kell hozzá nyúlni. Gondoljunk csak bele, több remix születik, mint új szám, a mashup-ok korát éljük, Raiban Wayfarer-ben feszít mindenki plasztik órával a karon és újra a magas derekú nagyibugyi menő! Miért ne lehetne a webdesign is vintage & retro.

pointlesscorp.com

INFOGRAPHIC webdesign

Teljesen új irány, az elmúlt években vált populárissá az információ illusztráció a webdesignban. Ezek a grafikák komplex információkat közölnek gyorsan, egyértelműen és tisztán.

mball.cz

FULLSCREEN IMAGE

Hatásos és felbontás nélküli vizuális élményt nyújt. Ha váltakozik, vagy rendszeresen frissítjük, akkor megunhatatlanná válik. A képeknek ereje van, fordítsuk a javunkra. Egészítsük ki hozzá passzoló grafikával vagy egy frappáns headline-al és nem is kell több.

grindspaces.com

LANDING PAGE IMAGE SLIDER

Végül egy kategórián kívül eső kategória, a landing page image slidereken alapuló website-ok. Ezt azért mondom, mert ez nem webdesign, hanem web element trend. Jelenleg szerintem a leghatásosabb módja minél több információt átadni a látogatónak, hiszen az első pár másodpercben dönti el, hogy marad, vagy tovább megy. Ráadásul, ha jól átgondoljuk a tervezését és mellé tudjuk rakni azt a kis pluszt, amitől felejthetetlen és időtálló lesz a weboldalunk akkor nyert ügyünk van. Szolgáljanak az alábbi példák etalonnak, igen magas a „wow factor” szint ezekben a munkákban. Remélem hetek múlva is emlékezni fogtok rájuk.

soulja.de

More in this category: « Great Thx! Inspiráció »

Facebook

Twitter

Google Plus